Un nou succes important în procesul cazului Federația Română de Hochei pe Gheață

2023.11.01

Pe data de 1 noiembrie a fost făcută publică hotărârea tribunalului, în privința celui mai important proces care vizează Federația Română de Hochei pe Gheață. Acest document atestă că atât hotărârea Biroului Federal, din 15.09.2022, precum și hotărârea Adunării Generale a Federației Române de Hochei pe Gheață, din aceeași dată, sunt nelegale.


Conform hotărârii tribunalului, toate hotărârile Bioului Federal, dar și cele ale Adunării Generale au fost anulate. În această situație era necesară, și legală, organizarea Adunării Generale din data de 06 aprilie 2023, cea în care a fost aleasă actuala conducere.


Așa cum mulți își aduc aminte, cu siguranță, în luna septembrie a anului 2022, s-au întâmplat acele evenimente în urma cărora vechea conducere a FRGH, de la sine putere, a respins canditatura celor socotiți potrivnici, în același timp privând dreptul la vot al unor cluburi.


Nagy Attila-Ferenc, președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, și-a arătat mulțumirea, dar și încrederea în viitor:

"A fost evident faptul, că atunci s-a produs o ilegalitate, asupra căreia am atras atenția. Cu 411 zile mai târziu, tribunalul ne-a dat dreptate. Actuala decizie vine să confirme, că la bază, am câștigat procesul din perspectiva tuturor aspectelor esențiale. Efortul nostru comun, de a revigora hocheiul pe gheață din România, a fost recunoscut, și acesta nu doar moral, ci și din punct de vedere legal. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest efort! Sunt încrezător, că din acest moment, nu va mai trebui să investim atât de multă energie în lupta generată de vechea conducere, și că ne vom putea concentra pe construcție!"