Tournament of Nations

2023.12.18

Echipele naționale U18 şi U20 ale României au participat, de joi până sâmbătă, la un turneu de pregătire care a avut loc la Gheorgheni, alături de acestea mai fiind prezente echipele naționale U18 ale Ungariei şi Poloniei.

În luna noiembrie, cele două echipe naționale au mai participat la un stagiu de pregătire, în cadrul căruia s-au disputat partide de verificare. De această dată sportivii convocați au avut parte de experiențe noi, loturile s-au omogenizat, iar antrenorii au reuşit să evalueze nivelul la care se află potențialii selecționabili.

Atât în partidele de verificare din stagiul anterior, cât şi în cel de acum, scopul urmărit a fost acela ca la Campionatul Mondial să ne prezentăm cu echipe cât mai bine pregătite, la un potențial maxim.


Turneul de la Gheorgheni şi-a atins scopul, echipele noastre având în față adversari valoroşi, în compania cărora au disputat partide strânse, în care şi-au ridicat nivelul, ceea ce de altfel ne-am dorit.

Trofeul "Tournament of Nations" a revenit echipei noastre naționale U20. Pe locul secund s-a clasat Ungaria U18. Pentru poziția a treia departajarea dintre Polonia U18 şi România U18, numărul de puncte acumulat fiind identic, s-a făcut pe baza meciului direct, care a revenit polonezilor.

Iată ce au declarat la finalul turneului, antrenorii celor două reprezentative ale României:

Per Lundell, antrenor principal România U20: "Sunt mulțumit de acest turneu. Am disputat trei partide intense, în care am putut să testăm propriul sistem de joc, dar şi modul în care trebuie să ne prezentăm pe gheață. De acum ne aşteaptă o nouă provocare, şi anume participarea la Campionatul Mondial. Aşteptăm cu nerăbdare această experiență."

Zsók Levente, reprezentantul staff-ului România U18: "A fost o perioadă plină de învățăminte, în care am primit răspunsuri la mai multe întrebări legate de echipă. Am făcut două meciuri bune, cu Polonia U18 şi România U20, respectiv un meci foarte bun cu Ungaria U18. Pas cu pas, suntem tot mai aproape, de a configura lotul de 22 de jucători care să ne reprezinte la Campionatul Mondial. Se conturează o echipă de perspectivă, cu multe individualități, ceea ce ne dă speranțe în a obține rezultate pozitive.