Supercupa României va inaugura patinoarul Berceni Arena

2024.06.04
  • Primul meci de hochei pe gheață în București după mai bine de 12 ani

În ultima zi de vară calendaristică, pe 31 august, se va desfășura primul meci oficial pe gheața de la Berceni Arena. Campioana CSM Corona Brașov și finalista Cupei, ACSH Gheorgheni, se vor afla față în față, în deschiderea stagiunii de hochei 2024-2025. Patinoarul din Sectorul 4 al Capitalei a intrat în linie dreaptă cu probele tehnice și a fost desemnat să găzduiască primul meci de hochei pe gheață disputat în București, după o pauză de mai bine de 12 ani.

"Sunt foarte bucuros că vom reuși să organizăm aici, pe Berceni Arena, acest meci, pentru că Bucureștiul are mare nevoie de patinoare! Sper ca lucrurile bune care s-au întâmplat aici să fie o pildă și pentru celelalte sectoare, astfel încât să avem cât mai multe spații de acest tip. Mult succes tuturor celor care sunt implicați în acest proiect și sper să avem o colaborare fructuoasă și să aducem hocheiul la nivelul la care a fost în anii '80", a declarat Attila Nagy, președintele Federației Române de Hochei pe Gheață.

Capacitate de 800 de locuri

Costurile construcției Berceni Arena se ridică la 10 milioane de euro, iar lucrările au durat aproximativ un an și opt luni. 800 de locuri are noul patinoar, iar una dintre caracteristicile sale va fi diferența temperaturii resimțită la nivelul gheții, comparativ cu cea din tribune. Astfel, în timp ce pe patinoar se va menține o temperatură de aproximativ 5-6 grade, spectatorii din tribune se vor bucura de temperaturi ceva mai blânde, în jurul a 15 grade, similare cu cele de primăvară. Mai jos, la nivelul patinelor, gheața va fi menținută în stare foarte bună cu ajutorul a două echipamente frigorifice, ce vor păstra o temperatură constantă de -5 grade Celsius.

"Reușim să repunem orașul pe harta capitalelor europene care oferă oamenilor infrastructură dedicată practicării sporturilor pe gheață, cu speranța că vom reînvia performanța remarcabilă a hocheiștilor români din perioada anilor '70 – '80, când aceștia participau și performau la competițiile de prim rang ale hocheiului mondial. Avem aici, în cartierul Apărătorii Patriei, o oportunitate uriașă de a descoperi campioni, iar acest patinoar - Berceni Arena, va fi locul în care copiii din București vor putea să învețe să patineze. Organizat și atent monitorizați de oficialii clubului de hochei pe care îl vom înființa în septembrie", a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.


  • "Viitorul infrastructurilor sportive în general este asigurat doar în cazul în care primăria vine și alocă fonduri în continuare. Sportul juvenil nu există fără fonduri publice, fără bani publici de la primărie, de la ministere. Mă bucur că s-a spart gheața în București, mă bucur că în sfârșit avem un patinoar în București. Și cu siguranță vor veni și altele, pentru că vă dau o singură comparație. Sectorul 4 are mai mulți locuitori decât Covasna. Perspectiva este infinit mai mare și cu siguranță în acest patinoar vor învăța să patineze mii, zeci de mii de copii. Cu siguranță vor veni de aici campioni la hochei, la patinaj artistic, la short-track, pentru că sunt sporturi care se pot practica în această arenă spectaculoasă", Tánczos Barna, senator, fost președinte al FRHG.
  • "Sper că acești primari care demonstrează că se poate, să fie modele și pentru ceilalți și să nu mai așteptăm 70 de ani ca să finalizăm sau să începem construirea unui alt patinoar! Întotdeauna începutul este greu, dar atunci când reușești să faci ceva frumos, ceva mult așteptat și de foarte mult timp, la bun sfârșit, înseamnă că știi, înseamnă că ai o echipă performantă, înseamnă că știi care sunt nevoile cu care se confruntă cetățenii", a declarat Elisabeta Lipă, Președinte al Agenției Naționale pentru Sport.