Obiectiv îndeplinit: Echipa națională U20 a obținut promovarea

2024.01.20

Echipa națională U20 a României a încheiat cu succes participarea la Campionatul Mondial Divizia II/B, reușind să treacă de toți adversarii întâlniți, Serbia (după lovituri de departajare), apoi în timpul regulamentar de Islanda, Taipei, Australia și Belgia.

Campionatul Mondial Divizia II/B rezervat categoriei de vârstă U20 a fost organizat la Belgrad, competiție la care a participat și echipa națională a României. Obiectivul echipei noastre naționale a fost acela să obțină promovarea, astfel ca la următoarea ediție să facă parte dintr-o grupă de un nivel superior.

Prima partidă a fost în compania Serbiei, țara gazdă, o partidă care s-a dovedit a fi de fapt finala competiției. Gazdele au început mai bine partida și au condus cu 2-0, dar România a avut puterea să revină și să egaleze, iar apoi să se impună după executarea loviturilor de departajare.

În continuare, echipa noastră națională a dovedit că are tărie de caracter, și a trecut de Islanda în aceeași manieră, revenind după ce fusese condusă, dar de această dată în timpul regulamentar. Echipa condusă de Per Lundell pe banca tehnică a trecut apoi fără emoții de Taipei, Australia și Belgia.

La finalul competiției, antrenorul Per Lundell ne-a împărtășit impresiile sale.

"Cum sezonul trecut am retrogradat în această divizie, cred că așteptările erau evidente, și anume promovarea. Sunt mândru de jucători, au făcut o treabă foarte bună, promovarea nu este la îndemâna oricui, mai ales că au fost cinci partide în care au trebuit să demonstreze constanță" - ne-a spus tehnicianul suedez.

"Le-am cerut jucătorilor să joace simplu și organizat. Ne-am concentrat pe faza de apărare, căci dacă nu primim goluri, mai devreme sau mai târziu vom reuși să marcăm. În total am încasat cinci goluri, în cinci partide, ceea ce nu e rău, iar pornind de aici am putut construi. Am jucat în viteză, am dominat cea mai mare parte din partidele disputate. Au fost două partide mai echilibrate, dar dacă privim statisticile situațiilor de a marca, vom observa că diferența de scor putea să fie mai mare" - a concluzionat antrenorul principal.

La finalul partidei care a decis promovarea am reușit să surprindem și bucuria căpitanului echipei noastre naționale.

"Sunt foarte bucuros că am putut participa la acest Campionat Mondial în calitate de căpitan de echipă, mai ales pentru că suntem un grup unit, există o bună relație între noi. Ținem unul la celălalt, iar așa se explică că și în momentele grele rămânem uniți, astfel s-a întâmplat acum când ne-am atins obiectivul și am obținut medalia de aur. Încă din start am întâlnit cel mai puternic adversar, am intrat mai greu în joc, dar din fericire am gestionat bine situația și la final ne-am impus. După acel succes am crescut cu fiecare meci disputat. Personal, obictivul meu a fost să fac meciuri bune, să ajut echipa, iar acum mă bucur că am condus-o bine de pe gheață, însă succesul se datoarează aportului întregii echipe" - a declarat Antal Csongor.

Rezultate:

Serbia - România (S.O.) 2-3
Antal Csongor (2), Lupașcu Călin

România - Islanda 2-1
Kovács Előd, Barabás Benjámin

România - Taipei 12-1
Szopos-Böjte Szabolcs (3), Antal Csongor (3), Kovács Előd (2), Bogács Tamás, Nyisztor Ákos (2), Molnár Ákos

Australia - România 1-4
Nyisztor Ákos (3), Barabás Benjámin

România - Belgia 4-0
Szabó Tas (2), Antal Csongor, Ördög Roland