O săptămână plină pentru echipele naționale de juniori

2023.11.12

În prima parte a anului viitor, echipele naționale de juniori ale României, U18 respectiv U20, vor participa la Campionatul Mondial rezervat fiecărei categorii de vârstă în parte. Astfel, profitând de pauza competițională la nivel internațional, încercăm să folosim la maxim această perioadă pentru a construi echipe de valoare, și în același timp de a ridica abilitățile individuale ale sportivilor.

În perioada 7-11 noiembrie, la Cârța, echipele naționale de juniori U18 și U20 au avut parte de un cantonament de pregătire.

Programul zilnic s-a bazat pe antrenamente pe gheață, pe uscat, sesiuni de teorie, desigur nelipsind și partidele de pregătire.
Echipa națională U20 a evoluat într-o primă partidă cu Háromszéki Ágyúsok, apoi de două ori în compania echipei naționale U18.

La finalul acestui stagiu de pregătire am stat de vorbă cu antrenorii principali ai celor două selecționate, care ne-au împărtășit impresiile lor.

Per Lundell, antrenor principal al echipei naționale U20:

"Au fost cinci zile interesante, în care am reușit să ne cunoaștem mai bine, atât din punct de vedere uman, dar și sportiv. Ne-am concentrat atenția pe jocul pe care dorim să-l practicăm, ceea ce desigur însemană o muncă asiduă. Componenți lotului s-au comportat bine, într-o perioadă de timp foarte scurtă ei primid multe informații, pe care sunt sigur și le vor însuși în perioada următoare. Referitor la partidele de verificare, evoluțiile au fost fluctuante, dar acest aspect era de așteptat, atunci când încerci lucruri noi cu un lot nou. În ansamblu sunt mulțumit de acest stagiu, și îl aștept cu nerăbdare pe următorul."

Sile Tamás, antrenor principal al echipe naționale U18: 

"Acest stagiu de pregătire consider că a fost extrem de util, la el luând parte 30 de jucători si 6 portari. În primele două zile am făcut teste și partide între echipe formate din componenții lotului. După această perioadă de preselecție, au rămas 4 portari și 22 de jucători, cu ei continuând ședințele tactice. În continuare am avut parte de două partide de pregătire cu echipa națională U20, o bună oprtunitate de a pune în practică, în fața unui adversar valoros, cele însușite și antrenate anterior. Cele două partide au fost extrem de utile, echipa având o evoluție bună, a muncit, s-a dăruit. Atmosfera din cadrul lotului este de asemenea pozitivă, avem la dispoziție sportivi care își însușesc spiritul echipei, dar care mai ales pot crește în plan sportiv. Mai mult chiar, mă bucur că există o concurență loială între jucători. Fiecare încearcă să dea ceea ce are mai bun în el. Toate acestea ne dau speranțe pentru viitor."

Desigur, la finalul acestui stagiu, am dorit să aflăm și părerea sportivilor.

Timaru Răzvan, România U18, ACSH Gheorgheni: 

"Suntem la finalul unei săptămâni foarte bune, întreaga echipă s-a simțit excelent în acest stagiu. Abia așteptăm să ne reîntâlnim în această formulă. În ceea ce privește partidele cu echipa națională U20, suntem mulțumiți, mai ales că s-a simțit diferența de vârstă."

Din partea echipei naționale U20, Buda Márton, legitimat la DVTK Jegesmedvék, ne-a spus câteva cuvinte. Din perspectiva sa a fost un stagiu reușit, atât antrenamentele, cât și pertidele de verificare. În privința partidelor de verificare nu s-a arătat, totuși, prea mulțumit, și aceasta din cauza evoluțiilor fluctuante ale echipei din care face parte.

Háromszéki Ágyúsok - România U20 6️-3️
Róth Zoltán, Péter Andor, Antal László, Ilyés Tamás, Gecse Olivér și Nyisztor Ákos (2), Barabás Benjámin

România U18 - România U20 2️-1️
Kovács Alpár, Mic Ádám și György Róbert

România U18 - România U20 3️-6️
Kovács Alpár, Timaru Răzvan, Salamon Róbert și Bakk Mihály, Lupașcu Călin, Szabó Tas, Kozma Gergő (2), Kovács Előd