Întâlnire importantă, în folosul hocheiului românesc, la Budapesta, pentru conducerea FRGH

2023.11.24
Întâlnirea dintre conducătorii federațiilor de specialitate din Romania şi Ungaria, a avut ca subiecte de discuție prezentul şi viitorul hocheiului în cele două țări, dar şi modalitățile unei colaborări constructive.

Preşedintele Federației Maghiare de Hochei pe Gheață, Such György, împreună cu organizatorii şi forul de conducere al competiției Erste Liga, au fost cei care au primit, la Budapesta, delegația Federației Române de Hochei pe Gheață, condusă de preşedintele Nagy Attila.

În urma discuțiilor, colaboraborarea începută cu ceva timp în urmă, a fost avansată la nivel de federații. A fost adusă în discuție situația din Erste Liga, precum şi extinderea ei în viitor, mai mult chiar să existe posibilitatea ridicării nivelului juniorilor prin această competiție. Participanții la acest dialog, au căzut de acord asupra constituirii unor grupuri de lucru, care să poată face posibile obiectivele dezbătute.

Practic, colaborarea cu Federația Maghiară de Hochei, deschide noi orizonturi, atât în dezvoltarea echipelor, prin participarea la o competiție la un nivel interțări, dar mai ales a sportivilor care sunt în vederea echipelor naționale. Pe termen mediu şi lung, experiența acumulată de sportivii noştri, cu siguranță îşi va arăta roadele, atunci când România va participa la cele mai importante competiții europene sau la nivel mondial.

În prefața acestei întâlniri, participanții au vizitat, împreună, exponatele memorialului hocheiului maghiar Pásztor György, de la patinoarul artificial Városliget.