IIHF îl recunoaște pe Nagy Attila-Ferenc ca președinte al Federației Române de Hochei pe Gheață

2023.09.06

În urma unui document oficial, semnat de către secretarul general al Federației Internaționale de Hochei pe Gheață (IIHF), Matti Nurminen, acesta a transmis că organizația pe care o reprezită, îl recunoaște, fără echivoc, pe Nagy Attila-Ferenc ca președinte al Federației Române de Hochei pe Gheață. 

Documentul oficial, trimis de către Federația Internațională de Hochei pe Gheață, face lumină în ceea ce privește legitimitatea noii conduceri a Federației Române de Hochei pe Gheață. Astfel, conform textului acestui document, IIHF recunoaște noua conducere a FRGH, care a fost aleasă prin vot de către Adunarea Generală din 6 aprilie 2023, precum și faptul că acest caz este în curs de judecare la Tribunalul București, care în data 21 septembrie 2023, mai mult ca sigur, va da o sentință pozitivă. 

De asemenea, IIHF cunoaște situația că până la data amintită, în Registrul Federațiilor, domnul Hălăucă Alexandru figureză ca președinte al FRGH, dar atrage atenția că în conformitate cu Art. 36.6 din Statutul FRHG: "Hotărârile AGA devin operante și obligatorii pentru federație și membrii săi după 15 zile de la data când au fost adoptate", și în același timp: " În cazuri speciale, Adunarea Generală poate decide ca hotărârea să intre în vigoare la date diferite de cea menționată la alin. 36.6. În astfel de situații, o hotărâre devine operantă începând cu data fixată de Adunarea Generală". 

Acestea fiind luate în considerare, IIHF îl recunoaște fără echivoc, ca președinte al Federației Române de Hochei pe Gheață, pe domnul Nagy Attila-Ferenc. IIHF a transmis și faptul că, în urma studierii cazului, a documentelor și legislației din România, poziția domnului Hălăucă Alexandru nu se susține, mai mult chiar, este contradictorie. În acesată situație, până la o altă hotărâre judecătorească, sau o altă decizie a Federației Române de Hochei pe Gheață, Federația Internațională de Hochei pe Gheață recunoaște conducerea aleasă în mod legal, inclusiv statutul de președinte al domnului Nagy Attila-Ferenc.