Cu gândul la “Mondialul” din 2025! Roberto Gliga: “Am fost surprins că am primit organizarea, e un lucru pozitiv pentru hocheiul românesc!”

2024.06.20

Căpitanul echipei naționale, Roberto Gliga, a avut parte de unul dintre sezoanele mai dificile ale carierei sale. În pauza competițională din urmă cu un an se opera la genunchiul stâng, iar pe parcursul stagiunii a fost nevoit să treacă printr-o perioadă de recuperare mai lungă decât se preconizase inițial. A revenit pe gheață după jumătatea sezonului, iar la finalul lunii aprilie a zburat în Italia, alături de colegii săi "tricolori". A fost un Campionat Mondial memorabil cu trei victorii frumoase împotriva Ungariei, Coreei de Sud și Japoniei, iar apoi am primit cu toții vestea organizării turneului din 2025 al Diviziei I/A, la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe.

Roberto recunoaște că nu se aștepta ca România să primească organizarea grupei de Campionat Mondial de anul viitor: "Sincer, am fost un pic surprins, nu mă așteptam să primim organizarea grupei! Este un lucru pozitiv pentru hocheiul românesc, unul de care cred că toata lumea se va bucura!".

Se bucură acum de perioada de pauză, însă este deja cu gândul la următorul sezon: "Pauza competițională este întotdeauna o perioadă foarte binevenită pentru noi! E perioada în care ne «resetăm» pentru următorul sezon. Din păcate, eu nu am putut profita la maxim de ea, din cauza genunchilor, dar oricum a fost plăcută! Accidentarea a lăsat niște urme, urme care sper să se atenueze pe cât posibil, pe măsură ce timpul mai trece!".

"M-am bucurat de fiecare minut!"

Referitor la aventura "tricolorilor" de la Bolzano, căpitanul naționalei spune că o bucurie pentru el a reprezentat-o faptul că s-a aflat pe gheață, amplificată, bineînțeles, de rezultate. "Mi-am dorit mult să fiu la Campionatul Mondial și m-am bucurat de fiecare minut! Faptul că am avut și rezultate foarte bune a fost un lucru care a facut experiența și mai frumoasă!", transmite sportivul de 31 de ani.

Ținând cont de situația pe care a fost nevoit să o depășească nu de mult, Roberto speră ca în următoarea perioadă în primul rând să fie sănătos, iar pe parcursul viitoarei stagiuni să apară și reușitele. Bineînțeles și la finalul acesteia, cu prilejul meciurilor de Campionat Mondial pe care echipa națională le va susține la Sepsi Arena. "De la sezonul viitor îmi doresc în primul rând să fiu sănătos! Sper să avem un alt sezon reușit, atât la nivel de club, cât și la nivel de echipă națională! De asemenea, sper ca organizarea campionatului si a actiunilor cu nationala sa poată urmări interesul comun, astfel încât la finalul sezonului toți să fim apți și în formă pentru Campionatul Mondial. E un lucru care consider ca ar trebui îmbunătățit față de anii trecuți!", a încheiat Roberto Gliga, căpitanul echipei naționale de seniori.