A fost stabilit programul competițional pentru echipele de seniori

2023.08.21

A fost stabilit programul competițional pentru echipele de seniori Sâmbătă, 8 septembrie, odată cu disputarea partidelor CSA Steaua București-CSM Corona Brașov și SC Miercurea Ciuc-ACS Sapientia U23, se va da startul în sezonul 2023-2024 al Campionatului Național, urmând ca anul viitor, la jumătatea lunii aprilie, să aflăm numele echipelor care vor lupta pentru titlul de campioană. 

În urma consultării cluburilor participante am reușit să stabilim calendarul competițional. Ne-am dorit, și am reușit, ca împreună, să alcătuim un program competițional echilibrat pentru toate echipele participante în ceea ce privește întregul sezon. Astfel, am căutat să evităm programări împovărătoare pentru echipe, dar în același timp să eliminăm timpii morți. De asemenea am luat în calcul și participarea celor trei echipe românești în Erste Liga.

Din acest sezon Cupa României va avea un format nou. Echipele participante vor fi împărțite, inițial, în două grupe. Într-una din grupe se vor regăsi echipele care i-au parte la Erste Liga, iar în cealaltă restul echipelor participante. În cazul echipelor care vor fi implicate și în Erste Liga, pentru Cupa României, se vor lua în calcul rezultatele, tur-retur, înregistrate între ele în acea competiție. 

 Echipele din cealaltă grupă, pe lângă partidele din campionat, vor disputa partide tur-retur contând pentru Cupa României. Primele clasate în cele două grupe se vor califica în Final Four-ul care va decide câștigătoarea Cupei României. Pentru calificarea în finală se vor întâlni: câștigătoarea Grupei A cu ocupanta locului secund în Grupa B, respectiv câștigătoarea Grupei B cu ocupanta locului secund în Grupa A. În unele situații, din motive obiective, și cu respectarea regulamentului, ora de disputarea a unor partide poate suferi modificări, calendarul competițional respectându-se așa cum a fost stabilit. Mult succes tuturor echipelor participante, și cât mai mulți suporteri în tribune! 

Program competițional seniori 2023-24: https://tinyurl.com/4krumcfz