“Hocheiul a transmis un mesaj, există și poate aduce rezultate frumoase pentru țară, are nevoie de sprijin pentru a se dezvolta!”

2024.05.08

Simțim încă ecourile unui Campionat Mondial foarte reușit de echipa națională! Evoluția "tricolorilor" de la Bolzano ne-a făcut să visăm frumos, să sperăm la mai mult. Iar acest moment trebuie fructificat, trebuie să reprezinte un punct de plecare pentru a readuce hocheiul din România acolo unde îi este locul. "Am plecat în Italia cu gândul de a strânge atâtea puncte cât să evităm retrogradarea! Acesta era gândul clar la început de turneu. Am îndeplinit acest obiectiv, dar mai mult decât atât, a fost un Campionat Mondial reușit din toate punctele de vedere!", a caracterizat experiența italiană președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, Attila Nagy.

Nu i-au descurajat înfrângerile cu Italia și Slovenia

Chiar dacă primele două jocuri au reprezentat înfrângeri cu același scor, 6-1, în fața gazdelor și a Sloveniei, nu a fost un motiv de a dezarma: "Am discutat cu jucătorii și aveam încredere că o să reușim. Ba mai mult, primele două jocuri ne-au ajutat să ne adaptăm la viteza de joc din Divizia I/A, ținând cont că adversarele au în lot oameni care evoluează în campionate care, trebuie să recunoaștem, sunt peste Campionatul Național și Erste Liga. Mă refer la competițiile din Austria, Cehia sau Germania".

"Ar fi ajutat unul, două meciuri de pregătire"

A fost un dezavantaj, la startul turneului, lipsa unor jocuri de pregătire, cauzată de finalul târziu din competițiile inter-cluburi în care sunt angrenați "tricolorii". "S-au încheiat târziu Erste Liga și implicit Campionatul Național. Probabil ar fi reprezentat un plus disputarea a unul sau două amicale, dar nu a fost timp, iar o deplasare cu câteva zile înainte în Italia era, de asemenea, complicată", a explicat președintele FRHG.

Cea mai mare realizare, au format un grup!

Rezultatele, dar mai ales evoluția hocheiștilor noștri în duelurile cu Ungaria, Coreea de Sud și Japonia au scos în evidență spiritul de echipă: "Cred că aceasta a fost cea mai mare realizare, faptul că băieții au devenit cu adevărat un grup! Au înțeles că așa funcționează lucrurile și felicit antrenorii, care i-au convins cât de importantă e unitatea, pe gheață și în vestiar!".

"Așteptăm aproape oameni care doresc să sprijine acest minunat sport, să-l dezvoltăm împreună!"

Attila Nagy consideră că un aspect care a contribuit la evoluția de la "Mondial" l-au reprezentat investițiile cluburilor, majoritatea jucătorilor evoluând și în Erste Liga și având, astfel, parte de dueluri tari pe parcursul sezonului. "Trebuie să le mulțumim și suporterilor, care ne-au fost aproape toată săptămâna, știm că au făcut eforturi pentru a ne susține și am simțit sprijinul lor. Mulțumim și Agenției Naționale pentru Sport, care a contribuit la această deplasare și tuturor celor care ne-au fost alături!", a mai spus Attila Nagy.

"Ștacheta a fost ridicată acum, sperăm să avem parte de o evoluție și rezultate la fel de bune și la anul. Dar cred că acum s-a transmis un mesaj clar, acela că HOCHEIUL EXISTĂ și poate aduce rezultate bune. Nu multe naționale se pot lăuda cu faptul că se află între primele 20 din lume. Trebuie amplificat procesul de investiții, în primul rând în infrastructură, în specialiști, în atragerea și selecția copiilor. E clar, așteptăm lângă noi și alți sponsori, oameni care doresc să se implice și alături de care să dezvoltăm cât mai bine acest minunat sport!", a încheiat președintele FRHG.